Veelgestelde vragen

Als ik mijn blog/social media profiel meerdere keren nomineer, maak ik dan meer kans bij de jury?

Nee, een blog/social media profiel hoeft maar één maal genomineerd te worden. Je kan jezelf wel nomineren voor verschillende categorieën om je kans op succes te vergroten. De jury zal niet op de hoogte zijn van het aantal ontvangen nominaties per blog/social media profiel.

Kan ik meerdere blogs/social media profielen nomineren?

Ja, je kan zoveel blogs/social media profielen nomineren als je maar wil.

Kan ik mijn blog voor meerdere categorieën nomineren?

Ja, dat kan.

Ik heb meerdere blogs/social media profielen, kan ik ze allemaal nomineren?

Ja, dat kan.

Mijn blog/social media profiel is Engelstalig/Franstalig/Nederlandstalig, mag ik mijn blog/social media profiel nomineren?

Ja, Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige blogs zijn toegelaten.

Ik woon in Nederland/Frankrijk/ander land, mag ik deelnemen aan de Weekend Blog & Digital Awards?

Enkel bloggers uit België kunnen deelnemen aan de Weekend Blog & Digital Awards. Blogs met een .fr of .nl domeinen worden uitgesloten.

Hoe worden de winnende blogs/social media profielen bepaald?

Na de nominatieronde selecteren de juryleden naargelang het aantal inzendingen 5 of 10 genomineerde blogs en social media profielen per categorie. Op 14 oktober start de stemronde waarbij het publiek kan stemmen op hun favoriete blog en social media profiel. Deze stemmen tellen mee voor 40% van het eindresultaat. Na de publieke stemming gaat de jury aan het werk, zij kiezen op basis van enkele criteria hun favoriete blogs en social media profielen. De stem van de jury telt mee voor 60% van het eindresultaat.

Mag ik naar de uitreiking komen?

Indien je blog en/of social media profiel genomineerd is en bij de laatste 5 of 10 behoort die door gaan naar de stemronde, dan ben je sowieso uitgenodigd voor de uitreiking op 12 november. Je ontvangt hiervoor zo snel mogelijk een uitnodiging. 

Indien je niet mee doet met de Weekend Blog & Digital Awards en/of je blog/social media profiel behoort niet tot de finalisten van de Weekend Blog & Digital Awards ontvang je geen uitnodiging voor de uitreiking. Hoewel we je er graag bij hadden gehad is er jammer genoeg geen plaats voor iedereen.